Дома> Вести> Стаклото предиво го зголемува својот практичен обем
April 26, 2024

Стаклото предиво го зголемува својот практичен обем

Во процесот на брз развој на науката и технологијата, многу артикли кои имаат фиксен опсег на употреба ја подобриле нивната употреба на вредност со развојот на науката и технологијата и зголемувањето на производите, дозволувајќи им да достигнат поширок опсег. Тоа е она што е стакло од влакна.

Bondo With Fiberglass Strands

Стаклените производи од предиво имаат одлични перформанси и се користат широко. Тие станаа неопходни суровини во областа на градежништвото, транспортот, електрониката, електричните уреди, хемиската индустрија, металургијата, спортот, заштитата на животната средина, воената индустрија и националната одбрана. Денес, може да се совпадне со многу нови производи, што го прави уште заслепувачки.
70%-75% of them are used to produce reinforced thermosetting and thermoplastic plastics, which are widely used in various industrial equipment and construction materials (such as making fiberglass cooling towers, pressure pipes, water tanks, anti-corrosion tanks and storage tanks, итн.). Во нафтата широко се користи во хемиската индустрија, градежништвото на инфраструктурата, автомобилската индустрија и другите полиња. Другите 25% -30% широко се користат во производството на печатени табли, ветерни турбини, филтри, итн., И се користи во електронска и електрична заштита, заштита на животната средина, нова енергија и други полиња.
Share to:

LET'S GET IN TOUCH

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати